Eesti peatab ajutiselt lennuliikluse Ühendkuningriigiga

uudised.ee

Valitsus toetas pühapäeval seoses infoga Ühendkuningriigis levivast uuest koroonaviiruse tüvest majandusminister Taavi Aasa ettepanekut peatada Eesti ja Ühenkuningriigi vaheline lennuliiklus alates südaööst kuni käesoleva aasta lõpuni.

Piirangu kehtestab majandus- ja taristuminister.

Koroonaviiruse leviku ja selle uue tüve esinemise tõttu on Ühendkuningriigis alates 20. detsembrist kasutusele võetud täiendavad piirangud. Välisministeeriumi teabe kohaselt on mitmed riigid, sealhulgas Läti katkestanud või kaalumas reisijateveo katkestamist Ühendkuningriigiga. Lisaks on riigid kaalumas täiendavaid isolatsioonimeetmeid sealt saabuvatele reisijatele.

"Valitsus nõustus, et vajalik on rakendada ettevaatusabinõusid ja peatada koos teiste riikidega ajutiselt lennuliikluse Ühendkuningriigiga kuni uue aastani. Otsus on tehtud selleks, et kaitsta meie inimeste tervist. Jätkuvalt kehtib soovitus vältida jõulupühadel ja koolivaheaja perioodil välismaale reisimist – välisreisid tuleks koroonaviiruse jätkuvalt kõrge leviku tõttu ka teistes riikides edasi lükata," lausus peaminister Jüri Ratas.

"Piirang Eesti ja Ühendkuningriigi vahel lennureisijate veole on ajutine ja valitsus vaatab selle üle kohe, kui meil on koroonaviiruse uue tüve kohta rohkem informatsiooni," lisas majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Täpsemat teavet lennuliikluse piirangu kohta jagab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Kommentaarid puuduvad