Ratas referendumist: praegu ei peaks suuri initsiatiive menetlema

uudised.ee

Kolmapäeval tagasiastumisest teatanud peaminister Jüri Ratas märkis kolmapäevases infotunnis abielureferendumi korraldamise vajalikkuse kohta, et praeguses olukorras ei pea ta sellise suure initsiatiivi menetlemist vajalikuks, vahendab BNS.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Indrek Saar küsis peaministrilt, kas ta peab abielureferendumi korraldamist vajalikuks?

Ratas vastas, et tema hinnangul võiks Eestis olla rahvahääletusi palju sagedamini kui neid on praegu. “Kui vaadata, kui olulised ja emotsionaalsed on diskussioonid, siis ma arvan, et tegelikult peame seisma selle eest, et meie erinevad peremudelid oleksid Eestis kaitstud. Leian, et abielu on mehe ja naise vahel ja mina olen selle valinud, kuid peaksime ka teiste peremudelite kaitsmisega tulema siia,” ütles Ratas. 

“Keskerakond on alati toetanud, et võiks olla rahvaalgatusi rohkem. Poliitiline olukord on eilse päevaga väga tugevasti muutunud, olen teatanud tagasiastumisest. Pean sisuliselt õigeks, et poliitiliselt suuri initsiatiive ei peaks sellises olukorras menetlema ja seda peaks tegema uus koalitsioon,” ütles Ratas.

Ratas märkis infotunnis, et Eestis on tänasel päeval olemas perekonnaseadus, mis ütleb selgelt, et abielu on mehe ja naise vahel. “See oli ka referendumi küsimus. See on täna seaduses kirjas. Mul on ise samamoodi sisetunne, et see on õige suund. Minu arvates see peaks saama selguse ja kooseluseadus peaks saama lõpetatud. Et mingit süüd võtta selle eest või vabandada, siis seda mitte. Me peame tagama ka selle, et erinevad peremudelid ei ole ainult samasooliste oma – on vabaabielu, ükiksvanem ning kindlasti on neid veel rohkem. Eesti peab olema selline riik, ühiskond, kus me teeme kõik selleks, et erinevad perekonnad tunneksid ennast Eestis kindlalt ja turvaliselt,” selgitas ta. 

Kolmapäeval peaks riigikogus toimuma abielureferendumi eelnõu lõpphääletus, mille toimumine on praegusel hetkel lahtine.

Kommentaarid puuduvad