Ratas: ilma korruptsiooniskandaalita oleks võimuliit kestnud

uudised.ee

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase sõnul oleks võimuliit ilma korruptsoonikahtluseta püsima jäänud, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Martin Helme hinnangul lagunes võimuliit aga seetõttu, et Keskerakond ei soovinud toetada abielureferendumi korraldamist, vahendab BNS.

"Kui poleks olnud kaasust Keskerakonna suhtes, siis ma arvan, et see koalitsioon oleks kestnud edasi," ütles Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil. "Ma arvan, et fraktsioon oleks selle [abieluteemalise referendumi korraldamise] poolt hääletanud."

"Koalitsioon astus tagasi, sest oli kahtlustus," ütles Ratas. "Ma ei näinud [kahtlustuse tõttu] endal võimalust jätkata [valitsusjuhina]," ütles Ratas,

"Inimestena oleme usaldanud üksteist ja saanud inimestena väga hästi läbi," lisas Ratas koalitsiooni koostöö kohta.

Ratas nentis, et kui peaminister astub tagasi, astub tagasi ka kogu valitsus. "Kui Jüri Ratas oleks olnud valitsuse minister, oleks saanud seda vangerdust teisiti teha," ütles ta.

EKRE esimees, rahandusminister Martin Helme nimetas korruptsiooniteemat pelgalt ajendiks. Tema sõnul oli koalitsiooni lagunemise põhjuseks see, et "Keskerakond ei tahtnud  referendumi hääletust riigikogus".

Helme lisas, et vaidlus referendumi korraldamise üle kestis koalitsioonis "alates suve lõpust".

Ratas sõnas, et Keskerakonnas oli ka neid, kes soovisid vana koalitsiooni jätkamist. "Eile [kolmapäeval] oli reaalselt täiesti võimalik variant, et koalitsioon jätkab," ütles Ratas. Tema sõnul otsustas Keskerakonna juhatuse laiendatud koosolek kolmapäeva õhtul alustada kõnelusi uue võimuliidu moodustamiseks. 

Kommentaarid puuduvad