Piletilevi saab uue omaniku

uudised.ee

Baltikumi riskikapitalifondi Baltcapi erakapitalifond Baltcap Private Equity Fund III (BPEF III) omandab enamusosaluse Baltimaade piletimüügiketis Baltic Ticket Holdings (BTH), mis haldab ka Piletilevi; tehingu väärtust ning üksikasju osapooled ei avalda, vahendab BNS.

Baltcapi teatel omandatakse BTH selleks, et toetada ettevõtte arengut ja rahvusvahelist kasvu Uus-Põhjalas. Tehing, milles ostjaid nõustasid Cobalt, PwC ja Civitta, on plaanis lõpule viia pärast konkurentsiameti heakskiitu.

Kaasinvestor Sven Nuutmann omandab ettevõttes vähemusosaluse ning asub juhatuse esimehe kohale, ka senine juhtkond jätkab ettevõttes. "Investeering võimaldab ettevõttel jätkata platvormi arendamist ning oluliselt täiustada teenuspakkumist," ütles Nuutmann pressiteate vahendusel. 

Baltcapi partneri Oliver Kullmani sõnul plaanitakse investeerida ettevõtte digitaalsete teenuslahenduste arendamisse. "Kuigi 2020. aasta oli kultuuri- ja meelelahutusvaldkonna jaoks enam kui keeruline, usume, et COVID-19 piirangute kadumisel taastub meelahutusturg kiiresti," ütles Kullman.

Ligikaudu aasta tagasi oli Baltic Ticket Holdingsit ostmas Margus Linnamäe suurosalusega UP Invest, mille tegevjuht ja juhatuse liige oli toona Nuutmann. Tehing jäi aga pooleli. Nuutmann ütles toona, et ostu-müügitehingus seatud jõustumise eeltingimused ei täitunud. Nende sisu osapooled aga täpsemalt kommenteerida ei soovinud.

Eestis tegutseb BTH 1997. aastal asutatud Piletilevi kaubamärgi all. Grupp opereerib piletimüügiga tegelevaid kodulehti ning samuti üle 700 füüsilisest müügipunktist koosnevat piletimüügivõrku. Lisaks piletimüügile pakub BTH ka turundus- ja konsultatsiooniteenuseid ürituste korraldajatele.

Baltcap on Baltikumis tegutsev erakapitali investeerimisfirma, mis finantseerib väljaoste, pakub kasvukapitali ning rahastab taristuprojekte. Baltcap on esindatud kõigis kolmes Balti riigis.

Kommentaarid puuduvad