Keskerakond tõmbab kulutusi koomale ja koondab inimesi

uudised.ee

Keskerakonna juhatus kogunes arutama erakonna kulude koomaletõmbamist, mis esialgu tähendab 24 inimese koondamist, vahendab BNS.

Neli inimest jääb erakonna palgale edasi. Keskerakonna juhatuse liige Jaanus Karilaid selgitas, et töökohtade kaotamine on klassikaline finantsolukorra optimeerimine.

«Olukorrad muutuvad, vastavalt sellele peab ka ühing muutuma. Mõni aeg tuleb nüüd need tööd, mis tehti ära palga eest, korraldada teisiti ja kaasata varasemast rohkem oma seni varjatud vabatahtlikku potentsiaali,» selgitas Karilaid.

Ta lisas, et erakonnas on ligi 15 000 liiget. «Me tuleme kulude optimeerimisega ka tänasest olukorrast välja,» lausus Karilaid.

Otsuse eelnõu esitas juhatusele Keskerakonna juht Jüri Ratas, selle üle käis arutelu ja seejärel langetas juhatus otsuse.

Kuna Porto Franco skandaaliga seoses esitati parteile kriminaalkahtlustus, siis astus sellega seoses tagasi Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb. Karilaid kinnitas, et nad on jõudnud uue peasekretäri otsinguga päris kaugele. «Aga teda tutvustab peatselt esimees ise. Kinnitan – väärt valik,» lausus ta.

Kommentaarid puuduvad