Koroona pani karantiini kaks TÜ kliinikumi osakonda

uudised.ee

Koroona pääses Tartu ülikooli (TÜ) kliinikumi kahte kirurgilise profiiliga osakonda, mille töötajad ja patsiendid lähevad karantiini, tagatud on vaid erakorralised operatsioonid, kirjutab Tartu Postimees. 

Kahest osakonnast saadeti karantiini ligi 70 töötajat ja eraldati kümmekond patsienti. Mõlemas osakonnas on plaaniliste haigete operatsioonid selleks nädalaks katkestatud ning peaksid jätkuma tuleval esmaspäeval, rääkis Tartu ülikooli kliinikumi kriisijuhtimisasse tulid, võeti neilt koroonaproov, need olid negatiivsed, kuid kolm-neli päeva hiljem ilmnesid patsientidel koroonasümptomid.

Uue proovi järgi osutusid patsiendid koroonapositiivseteks. Et esimese analüüsi vastus osutus negatiivseks, oli Starkopfi sõnul igati korrektne. «Koroonatest ei näidanud valesti, vaid viiruse kontsentratsioon ei olnud patsientide organismis veel selline, et oleks positiivset märki näidanud. Tegelikult olid nad aga viirusekandjad,» selgitas ta.

«Koroona on üks kaval bioloogiline relv, millega me vastamisi seisame,» sõnas Starkopf. «See on paratamatu olukord, mida on nii Eesti kui ka välismaa haiglates ette tulnud.»

Starkopfi sõnul peaks lähitulevikus haigla töötajaid selliste olukordade eest kaitsma vaktsineerimine. «Paraku ei ole me piiratud vaktsiinikoguse tõttu vaktsineerimisega nii kaugele jõudnud,» ütles Starkopf.

Enamik kliinikumi töötajaid saanud vaid esimese vaktsiinidoosi. Teise doosiga vaktsineerimine algas eile, 21 päeva pärast esimese doosi süsti. Praegu pole ühelgi lähikontaktsel kliinikumi töötajal ega patsiendil koroonat tuvastatud.

Kommentaarid puuduvad