Noore naise surm Viljandis: uurimise all on korgijoogi tarvitamise võimalus

uudised.ee

Möödunud laupäeval Viljandis Vaksali tänava maja korterist surnuna leitud 26-aastasele naisele võis väidetavalt saatuslikuks saada korgijoogi ehk GHB tarvitamine,  politsei ega prokuratuur seda teooriat siiski praegu veel ei kinnita, sest ekspertiis ja menetlustoimingud alles kestavad, kirjutab Sakala. 

Politsei sai 16. jaanuaril teate, et Vaksali tänava korterist leiti 26-aastase naise vägivallatundemärkideta surnukeha. Pärast seda hakkas sotsiaalmeedias ringlema mitmesuguste detailidega versioone juhtunust ning kõigis neis oli surma põhjusena mainitud narkootilist ainet GHB-d ehk korgijooki.

Viljandi politseijaoskonna menetlusgrupi juht DanKristjan Tops sõnas, et praegu on veel vara rääkida juhtumi täpsetest asjaoludest, sest politsei viib praegu läbi menetlustoiminguid ja ootab ekspertiisi vastuseid.

Kui politsei ja kiirabi surnukeha juurde jõudsid, viibis korteris kolm meest. Teadaolevalt tundis naine vähemalt üht neist kolmest. Menetlusgrupi juhi sõnul ei ole võimatu, et tollest korterist oli läbi käinud rohkemgi isikuid, kuid seda selgitab menetlus.

Topsi sõnul on praeguse menetluse põhjal alust öelda, et korgijooki koosviibimisel suure tõenäosusega oli, kuid täpsed asjaolud on veel selgitamisel ning teadmata on see, kas naine seda tarbis. «Korgijook kaob organismist väga kiiresti ja et seda tabada, peabki olema vahetu ekspertiis,» nentis Dan-Kristjan Tops.

Kohtuarsti esialgse hinnangu kohaselt naise surnukehal vägivalla tundemärke ei tuvastatud, samuti ei viita seni miski tema seksuaalsele ründamisele.

Kommentaarid puuduvad