Reps ei näe end tulevases valitsuses üheski ministriametis

uudised.ee

Keskerakonna pealäbirääkija Mailis Reps ütles teisipäeval ETV saates "Esimene stuudio", et ministrikohti pole koalitsiooniläbirääkimistel seni paika pandud ning ta ei näe ennast üheski ministriametis.

"Kinnitan, et ei ole endale ühtegi positsiooni isegi ettekujutuses võtnud. Seda kahel põhjusel: esiteks pole nii võimaik koalitsiooniläbirääkimistel olla, kui sa oled ette kujutanud, mis võiks olla ühe erakonna ja mis teise. Teiseks loomulikult, ei saa salata, et minu suhtes käib menetlus ja ma pean otsustama, millise positsiooni ma võtan," lausus Reps.

Reformierakonnaga koalitsiooni moodustamise kohta märkis Reps, et see on kõige loogilisem lahendus kõigi jaoks.

"Poliitloogika järgi toimiv valitsus on Keskerakonna ja Reformierakonna valitsus, siin ei ole mingit küsimus – kaks suurt erakonda, soov toimetada, leida ühisosa. Ei ole ju saladus, et kolmikliidus, mis oleks olnud alternatiiv – Reformierakond, Isamaa, sotsiaaldemokraadid – on juba sisse ehitatud teatud pinged aegadest," lausus ta.

Repsi sõnul pole suuri vastuolusid seni Reformierakonna ja Keskerakonna läbirääkimistel ette tulnud, pigem on tulnud teemade ringi kompaktsemaks muuta, sesta kahe aastaga kogu maailmavalu uuel koalitsioonil lahendada ei ole võimalik.

Ministrikohtade jaotamiseni pole veel kaks erakonda jõudnud, kuid Reps ei soostunud kinnitama, et varem Kaja Kallase poolt välistatud siseministri ja justiitsministri kohad Keskerakonnale ei tule.

"Igasugu välistamised teevad hilisemad jagamised keeruliseks. See oli üks intervjuu ja peale seda on Kaja Kallas korduvalt öelnud, et ametite jagamine tuleb hiljem. Põhjus ongi selles, et kui lähed proportsionaalselt kohti jagama, siis millegi välistamine tähendab kuskil mujal panuse tõstmist. /.../ On võimuministeeriumid, rahaministeeriumid, pehmed ministeeriumid ja väikesed ministeeriumid, ja need peavad ka olema suhteliselt proportsionaalselt jagatud, kui me räägime võrdsest liidust," rääkis Reps.

Kommentaarid puuduvad