Tartu jagab spordiklubidele ja –koolidele tegevustoetust 1,5 miljonit

uudised.ee

Tartu linnavalitsus kinnitas eraõiguslikele spordiklubidele ja -koolidele makstava toetuse maksimaalseks määraks 250 eurot inimese kohta, kokku on seega toetuse eelarve 1,5 miljonit eurot, kirjutab BNS.

Tegevustoetust makstakse Tartu linnas tegutsevale klubile ja koolile nimekirja kantud 7-19-aastase harrastaja kohta üks kord aastas. Toetuse maksmisel arvestatakse harrastaja valitud treeningrühma eelistust.

Toetust saavaid lapsi ja noori on tänavu 6260, mis on võrreldes eelmise aastaga 101 võrra rohkem. Linna noortespordi tegevustoetusteks kulub sel aastal kokku 1 515 250 eurot, milleks linna eelarvest eraldatakse 1 370 840 eurot ja 144 410 eurot kaetakse riigilt saadava huvitegevuse toetuse arvelt. 

Populaarseimad spordialad on Tartus endiselt jalgpall, ujumine, kergejõustik ja võimlemine. Uued toetuse saajad on sel aastal Rocki korvpalliklubi, Lurichi maadlusklubi, MTÜ Tartu Slalom ning Tartu Spordiseltsi Kalev turniiribridži osakond. Kokku saab linnalt toetust 62 spordiklubi 35 spordialal.

Kommentaarid puuduvad