Aivar Kokk käis lähikontaktsusest teadlik olles istungil

uudised.ee

Riigikogu isamaalasest liige Aivar Kokk osales läinud pühapäeval Jõgeva vallavolikogu istungil, olles teadlik, et on hiljuti koroonaviirusega nakatunud kolleegiga lähikontaktis olnud, kirjutab Tartu Postimees.

Koroonatesti tegi poliitik järgmise päeva hommikul ning sai õhtuks sellele positiivse vastuse. Kokk väitis teisipäeval, et sai teate lähikontaktsusest alles pühapäeva õhtul pärast volikogu istungit. Tegelikult oli tal teadmine juba enne istungit.

Üks Jõgeva vallavolinikest, kes palus ebameeldivat avalikku tähelepanu peljates oma nime ajalehes mitte avaldada, rääkis Tartu Postimehele, et koalitsiooni liikmed kutsuti istungi päeval kohalikku kultuurikeskusesse kella 16-ks ehk juba tund enne istungi algust. «Olime maja ees väljas, kui Aivar tuli ja ütles juba eemalt, et temaga on nüüd kõik, ta ei saa istungile tulla, sest on lähikontaktne,» selgitas ta. «Teda pigem julgustati tulema sinna sisse,» lausus volikogu liige.

Seepeale olevat Kokk võtnud taskust mobiiltelefoni ja näidanud kaaslastele sealt sõnumit, mille kohaselt ta oli lähikontaktne. «Ei tulnud ka mul pähe, et öelda: mine ikka ära, või et oleksin ise ära läinud.»

Kultuurikeskuse teisel korrusel kell 16 alanud toonase koalitsiooni liikmete kohtumisest võttis osa üle kümne vallavoliniku. «See on hull lugu ka seepärast, et Kokk käis juba mitu päeva varem Jõgeval ringi: neljapäeval vallamajas ja reedel-laupäeval volinikega kohtumas. Eks selle tõttu on meil nüüd ka lähikontaktsete hulk väga suureks paisunud,» jätkas anonüümsust palunud volinik.

Istungi eel läbi viidud koalitsiooni erakorralisest koosviibimisest ja vastasleeri volinike veenmisest ei olnud kasu, sest Kokk ja tema liitlased tõugati ikkagi Jõgeva vallavolikogus opositsiooni. «Eks oli ju näha, et hääled umbusaldamiseks tulevad kokku. Seega tema osalemine istungil oli meeleheitlik soov võimust veel viimse hetkeni kinni hoida,» arutles volinik tagantjärele.

Laiem teadmine olukorra tõsidusest saabus alles teisipäeva hommikul, kui oli ilmnenud, et Koka koroonatest on osutunud positiivseks. Nii asus ka terviseamet kiiresti tuvastama uut lähikontaktsete ringi. Lähikontaktseid on neljapäevase seisuga ses koldes 61 inimest.

Tartu Postimees proovis Kokalt korduvalt telefonitsi kommentaari saada. Kui uudis oli ilmunud, võttis Kokk eile ajalehega telefonitsi ühendust, sõnades, et teadis fraktsioonis levinud viirusest, sõnas, et ei puutunud nakatunutega kokku ning ütles enne volikogu istungi algust, et hoiab inimestega distantsi.

Kommentaarid puuduvad