Tallinna linnavalitsus: omanikud peavad jääpurikad eemaldama

uudised.ee

Tallinna linnavalitsuse teatel toovad  vahelduvad pluss- ja miinuskraadid kaasa nii libeduse kui ka jääpurikad, seega peaksid kinnistu omanikud jälgima katustele kogunenud lume kogust ning eemaldama lume ja jääpurikad ning tagama kinnistuga piirneval alal libedusetõrje, vahendab BNS.

"Miinus- ja plusskraadide vaheldumine toob majaräästastesse ohtlikud jääpurikad ning muudab katustel oleva lume raskeks, hoonetele ja tänaval liikuvatele inimestele ohtlikuks ja kõnniteed libedaks,“ sõnas Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. „Seega tuleb kinnistu või ehitise omanikel jälgida oma kinnistu ja sõidutee vahel asuva kõnnitee olukorda ja tagada libedusetõrje. Niisamuti tuleb neil hoolitseda katustelt lume ja ohtlike jääpurikate eemaldamise eest, arvestades kehtivaid ohutusnõudeid.“

Tallinna heakorraeeskirja kohaselt on kinnistuomanikel võimalus soovi korral linnalt tellida omanikule seadusega pandud korrashoiukohustuse täitmine ehk lume- ja libedusetõrje omanike puhastusalal. Vastava lepingu saab sõlmida keskkonna- ja kommunaalametiga, kui puhastatav kõnnitee asub ühistranspordiliiklusega magistraaltänava ääres, või linnaosa valitsusega, kui see külgneb linnaosa sisekvartaalse tänava sõiduteega.

Lumekoristus ja libedusetõrje toimub pealinna teedel ja tänavatel ööpäevaringselt ning hooldussõidukid on kõik väljas. Libedusetõrjeks kasutatakse graniitsõelmeid ja kloriide ja lund sahatakse vastavalt hooldustsüklitele. Kuna soojakraadidega suureneb ka lahtise lumehulk nii kõnni- kui ka kergliiklusteedel, siis tehakse seal koristustöid senikaua, kuni lahtine lumi on sahatatud. Linnast on välja veetud juba 10 882 kuupmeetrit lund. Reedehommikuse seisuga on sõiduteedele puistatud ligikaudu 2829 tonni kloriide ning ratta- ja kõnniteedele 283 tonni graniitsõelmeid.

Kommentaarid puuduvad