Jäätmekäitleja soovib töötajate eelisvaktsineerimist

uudised.ee

Jäätmekäitlusettevõte Ragn-Sells AS soovib oma eesliinitöötajate ehk autojuhtide ja sorteerijate lisamist riskirühma hulka ja nende eelisvaktsineerimist.

Ettevõtte autojuhid ja sorteerijad puutuvad igapäevaselt kokku erinevate jäätmetega, sealhulgas ka ohtlike meditsiinijäätmetega, mille mahud ja nakkusoht seoses Covid-19 tõttu on märgatavalt kasvanud.

Ettevõtte hinnangul on töötajate kindlustunne saanud seoses kõrge riskiga üksjagu kannatada. Autojuhtide seas on risk kõige kõrgem just haiglate jäätmeruumide teenindamisega, kus töötajad on sunnitud jäätmeid tõstma mahutitesse.

Ragn-Sellsis töötab umbes 100 töötajat, kes oma igapäevatööd tehes riskivad pidevalt tervisega, kogudes meditsiinijäätmeid tervishoiusüsteemist ning muid ohtlikke jäätmeid. Nende töötajate risk kokku puutuda nakkusohuga ja seejärel haigestuda Covid-19 on väga kõrge.

Ettevõte peab väga oluliseks, et nende inimeste tervis oleks maksimaalselt kaitstud ning on omaltpoolt teinud kõik, võimalused püsida tervena. Töötajatel on isikukaitse- ja desinfitseerimis vahendid, korralikud tööriided -maskid, kindad, riietus- ja head olmetingimused.

Seetõttu soovib Ragn-Sells lisada suure nakkusohu riski ning töö eripära tõttu vaktsineerimise eelisjärjekorda oma eesliini töötajad, kelleks on autojuhid, autojuht-laadijad ja sorteerijad.

Kommentaarid puuduvad