Uuring: 55 protsenti firmadest usub sularaha kadumist lähiaastatel

uudised.ee

Intrumi eelmisel aastal korraldatud uuringu kohaselt arvab 55 protsenti ettevõtetest, et Eestis kaob sularaha käibelt viie aasta jooksul; aasta varem oli näitaja vaid 7 protsenti.

"Ainult 20 protsenti Eesti ettevõtetest arvab, et Eesti ei saa kunagi sularahavabaks või et seda ei juhtu enne 10 aastat. Vaid aasta tagasi suhtus 78 protsenti Eesti ettevõtetest sularahata ühiskonda pigem skeptiliselt," ütles Intrumi Baltikumi tegevdirektor Ilva Valeika pressiteates.

Võrreldes teiste Euroopa riikidega suhtuvad ettevõtted sularahata ühiskonda kõige pessimistlikumalt seal, kus sularaha on jätkuvalt peamine maksevõimalus, mistõttu 69 protsenti Tšehhi ja 51 protsenti protsenti Hollandi ettevõtetest usub, et sularahast ei loobuta kunagi.

Teisalt on kõige optimistlikumad ettevõtted Suurbritannias ja Ungaris: mõlemas usub 72 protsenti vastanutest sularahast loobumisse järgneva viie aasta jooksul. 

Kuigi paljud vastajad usuvad, et sularahata ühiskond toob ettevõttele tegevusriske, tõstab tehinguga seotud kulusid ja muudab ettevõtte küberrünnakutele avatumaks, näevad ettevõtted selles ka positiivseid aspekte, nagu tõhusamad makse- ja raamatupidamisprotsessid ning tarbijate kulutuste kasv. 

Intrumi uuringus osales 9980 ettevõtet 29 Euroopa riigist, hõlmates 11 majandussektorit. Uuring toimus eelmisel aastal ja selle viis läbi Financial Times Gruppi kuuluv uuringufirma Longitude.

Intrum on krediidihaldusteenuste ettevõte, mis tegutseb 25 Euroopa riigis. Intrumi peakontor asub Rootsis ning Intrumi aktsiad on noteeritud Stockholmi börsil.

Kommentaarid puuduvad