Jaak Joala kuju saatus jääb volikogu otsustada

uudised.ee

Ehkki mittetulundusühing Meie Viljandi ei esitanud eile Viljandi linnavalitsusele kõiki kooskõlastusi, mida too neilt nädal tagasi Jaak Joala kuju kohta oli soovinud, ei langetanud linnajuhid otsust skulptuur ära viia või kinni katta, vaid otsus jäeti volikogu teha, kirjutab Sakala. 

«Linnavalitsus arutas teemat ja et volikogu saadikurühmad nii koalitsioonist kui ka opositsioonist on avaldanud soovi arutada seda volikogus, otsustasime saata selle volikogule seisukoha võtmiseks,» lausus linnapea Madis Timpson.

Viljandi volikogu koguneb neljapäeval, kuid praegu pole teada, kas Joala kuju küsimus lisatakse viimasel hetkel istungi tööplaani. «Kolmapäeval koguneb volikogu eestseisus ja siis langetatakse otsus,» lisas Timpson.

Eelmise aasta viimasel päeval Viljandisse püstitatud Jaak Joala skulptuuri eksponeerimise lõpetamine kerkis teravalt päevakorda jaanuari algul, kui laulja lesk, pärija ja kaubamärgi omanik Maire Joala saatis linnavalitsusse nõudekirja, milles soovis, et skulptuurilt eemaldataks kõik Jaak Joalaga seotud kirjad, pronksist nägu ja käed. Tema hinnangul ei sobi skulptor Mati Karmini teos laulja mälestuseks.

Viljandi linnapea Madis Timpson ütles, et tema ei ole nõus Jaak Joala pärijatega selle küsimuse pärast kohtus käima ning tegi ettepaneku kuju teisaldada. Linnavalitsus arutas asja 18. jaanuaril ning andis siis mittetulundusühingule Meie Viljandi nädal aega vajalike kooskõlastuste tegemiseks, mis annaksid võimaluse kuju oma kohale jätta. Esmaspäeva hommikuks neid kooskõlastusi polnud, kuid Timpsoni andmetel on mittetulundusühingu esindajatel sel nädalal kohtumine Maire Joala esindajatega.

Kommentaarid puuduvad