Kaja Kallase valitsus andis riigikogus ametivande

uudised.ee

Reformierakonna ja Keskerakonna valitsusliikmed andsid teisipäeva hommikul kella 10 ajal riigikogus ametivande, ühtlasi vabastas president Kersti Kaljulaid ametist eelmise, Jüri Ratase juhitud valitsuse. 

Ametivande andmise järel toimus Toompea lossi Valges saalis pidulik tseremoonia ning suunduvad ministrid kantslerite saatel ministeeriumidesse ning peaminister koos riigisekretäriga Stenbocki majja.

Uus valitsus koguneb esimest korda teisipäeval kell 14 algaval kabinetinõupidamisel, et arutada koroonaviiruse levikuga seotud küsimusi.

Reformierakonna ministrid on uues valitsuses peaminister Kaja Kallas, rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, kaitseminister Kalle Laanet, maaeluminister Urmas Kruuse, haridus- ja teadusminister Liina Kersna, väliskaubandus- ja IT-minister Andres Sutt ja justiitsminister Maris Lauri.

Keskerakonna ministrid on keskkonnaminister Tõnis Mölder, kultuuriminister Anneli Ott, majandus- ja taristuminister Taavi Aas, riigihalduse minister Jaak Aab, siseminister Kristian Jaani, tervise- ja tööminister Tanel Kiik ja välisminister Eva-Maria Liimets.

Kommentaarid puuduvad