Koroonaviirusesse nakatumine on Eestis väga kõrge

uudised.ee

Koroonaviiruse levik on üle Eesti laialdane ja intensiivne ning kuigi nakatumise kõver näitab küll stabiliseerimise märke, siis jätkuvalt on murekohaks on COVID-19 intensiivravi kohtade suur täitumus, vahendab BNS.

Esmaspäevast taastati kontaktõpe Harjumaal ja Ida-Virumaal. Kontaktõppes osaledes tuleb tarvitusele võtta kõik ettevaatusabinõud, et koroonaviirus ei leviks. Haigussümptomite tekkimisel peab jääma kohe koju ning võtma esimesel võimalusel ühendust oma perearstikeskusega või perearsti nõuandeliiniga 1220.

Koroonaviiruste põhjustatud nakkuse esmaseks ennetusmeetmeks on hea kätehügieeni järgimine, distantsi hoidmine, maski kandmine ning mustade kätega silmade, nina ja suu katsumise vältimine.

Neid koole, kus on koolipere mõnel liikmel diagnoositud COVID-nakkus, on Eestis veidi üle saja ja lasteasutusi umbes viiekümne ringis.

Sellest aastast makstakse haigushüvitist alates teisest haiguspäevast. Õigus haigushüvitisele on ka COVID-19 haige lähikontaktsel eneseisolatsioonis viibitud päevade eest. Töötaja omavastutus on esimene haiguspäev, tööandja maksab hüvitist teisest viienda päevani ning haigekassa maksab hüvitist alates kuuendast päevast.

Kommentaarid puuduvad