President tunnustas kiireid koalitsiooniläbirääkimisi 

uudised.ee

President Kersti Kaljulaid tänas Reformierakonda ja Keskerakonda kiirete koalitsiooniläbirääkimiste eest - ühtlasi märkis riigipea, et uus valitsus peaks olema kõigi eestimaalaste valitsus, vahendab BNS.

Kaljuaidi sõnul pole kaks nädalat ühe koalitsiooni kokkupanekuks pikk aega, aga aega ka pole, kuna iga päev toob kaasa koroonakriisist tingiutud ärevaid sõnumeid, olgu need siis viirusele alla vandunud inimestest või majandusraskustesse sattunud ettevõtetest. 

"Ma tänan Keskerakonda ja Reformierakonda kiire tegutsemise eest," ütles Kaljulaid, lisades et ta tänab ka Jüri Ratase valitsust ja kõiki eelnevaid valitsusi. 

"On teie võimalus pöörata halb heaks, see on oluline võimalus ja ma usun, et te kasutate selle võimaluse ära," pöördus riigipea ametisse astuva valitsuse poole. 

Kaljulaidi sõnul on uue valitsuse üks suuri ülesandeid näidata rahvale, et erakondade rahastamist saab korraldada läbipaistvalt ja ausalt. Ühtlasi on presidendi sõnul inimeste suur ootus, et riik saavutab võitluses koroonakriisiga edu, et eakad inimesed enam ei sureks. 

Kaljulaidi sõnul on valitsuse ees koroonaviiruse vastu võitlemisel ka muid väljakutsid - nii vajab e-riik investeeringid, Eesti peab kaitsma oma liidrirolli digiühiskonna kujundajana ning seaduseruumi vajab rohepööre. 

Peaministri toolile tõusev Kaja Kallas märkis, et tegemist on kasvu valitsusega. Kallas tõdes, et uuel valitsusel tuleb tegelada suure kriisiga, kuid seda saab kasutada väetiseks tuleviku tarbeks. 

Tseremoonial juhtus äpardus, kui Reformierakonna minister, väliskaubandus- ja IT minister Andres Sutt kokku kukkus. Ta toimetati presidendi kantselei hoonesse toibuma.

President otsustas nimetada Kallase juhitava Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioonivalitsuse ametisse täpselt päikesetõusul ehk kell 8.44.

Kommentaarid puuduvad