Uuskasutuskeskus kutsub kampaaniaga asju taaskasutusse suunama

uudised.ee

Uuskasutuskeskus käivitas talvise kampaania, mille eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu sellele, et häid asju ei visataks ära, kirjutab BNS.

Uuskasutuskeskus võtab vastu puhtaid ja terveid rõivaid, jalatseid, mänguasju, heas korras raamatuid, töökorras kodutehnikat, tervet mööblit, nõusid, kodusisustust, spordi- ja hobitarbeid.

„Oleme tähele pannud, et inimesed leiavad pühade ja aastavahetuse ajal mahti lisaks perega koos ajaveetmisele ka kodusid korrastada. Kõik vana soovitakse jätta maha vanasse aastasse, samuti muudavad kingitusena saadud uued asjad mõned esemed koduses majapidamises liigseks. Mõnigi kord võib neid asju näha prügikastis või selle kõrvale asetatuna, kuid kahjuks sealt ei pruugi hea asi leida teed uue kasutajani. Paneme inimestele südamele, et heas korras asi ei peaks lõpetama prügikastis, vaid selle võiks uuesti kasutusse saata,“ rääkis Uuskasutuskeskuse tegevjuht Diana Paakspuu.

Uuskasutuskeskus kogub teise ringi asju annetustena Eesti inimestelt ning suunab need siis uuesti ringlusse. "Selleks, et uuskasutamine oleks kättesaadav kodukoha läheduses, avame keskusi üle Eesti. Lisaks teeme kaubikuga kogumisringe, et annetamine oleks mugavam. Uuskasutuskeskus päästab aastas sadu tonne korralikke asju prügimäele saatmisest," märkis Paakspuu.

Annetusi saab tuua kõikidesse Uuskasutuskeskuse kauplustesse lahtiolekuaegadel. Suurematele esemetele nagu mööbel või mahukam kodutehnika saab Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Paides järele kutsuda Uuskasutuskeskuse kaubiku. Selleks tuleb annetatavast esemest teha foto ja see koos kontaktandmetega saata [email protected]. Tasub teada, et kui kaubik on juba järele kutsutud, siis saab kaasa anda ka muud majapidamises üleliigseks muutunud heas korras asjad.

Uuskasutuskeskus sordib kõik annetatud asjad ja suunab seejärel heas korras esemed uuesti ringlusse. Osa asju läheb abivajajatele, suurem osa aga sõbralike hindadega müüki. Isemajandava mittetulundusühinguna katab Uuskasutuskeskus annetuste müüki panekuga poodide tegevuskulud ja laienemise üle Eesti. Koos peagi avatava kauplusega Sõpruse puiesteel on Uuskasutuskeskusel üle Eesti 15 poodi, lisaks e-pood aadressil pood.uuskasutus.ee.

Uuskasutuskeskus on mittetulundusühing, mille eesmärk on teha uuskasutus kõikidele Eesti inimestele kättesaadavaks. Uuskasutuskeskus tegeleb uuskasutuse edendamisega peamiselt kahel viisil, suunates puhtad ja kasutuskõlblikud asjad uuesti ringlusesse ning otsides võimalusi, kuidas vanadele asjadele uus elu anda. 

Kommentaarid puuduvad