Kiik: Valga haigla vaktsineerimisskandaal ei ole üksikjuhtum

uudised.ee

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik Keskerakonnast selgitas, et vaktsineerimisplaanist kõrvale kaldumise juhtumeid, nagu selliseid, mis maksis töökoha sõpradele vaktsiini pakkunud Valga haigla juhile Margus Ulstile, on veelgi olnud, vahendab BNS.
 
"Kui aus olla, siis on olnud neid juhtumeid veel, kus on tekkinud küsitavusi vaktsineeritavate ringiga,» vastas Kiik riigikogu infotunnis küsimusele, kas Valga haigla juhtum on üksikjuhtum. «Võib öelda, et sellistest markantsematest on tõesti see olnud kõige silmapaistvam, kus suhteliselt alusetult hakati vaktsineeritute ringi laiendama ja hiljem püüti veel seda põhjendada minu meelest arusaamatute väidetega, mis ei teinud olukorda mitte paremaks, vaid pigem halvemaks,» vahendas Postimees Kiige sõnu riigikogu ees.

Kiige sõnul on olnud veel juhtumeid, mille puhul on tulnud sekkuda. Lisaks Valga haiglale oli hiljuti juhus, kus Rakvere haiglas said vaktsiinisüsti ka kuueliikmelise nõukogu neli liiget.  «Aga üldiselt terviseasutused ise küsivad meilt, et kui tekib olukord, kus mõni inimene ei tule vaktsiini saama, siis mida teha,» rääkis Kiik ja jätkas: «Sel juhul tuleks pakkuda seda järgmisele tervishoiutöötajale sealsamas asutuses, et laiendada ringi.»

Kiik selgitas, et üldiselt on vaktsiinitellimuse puhul nimed kokku lepitud, on juba teada, kui paljud seda soovivad, mitte ei tehta nii, et tellitakse kogus ette ja siis hakatakse mõtlema, mida sellega peale hakata.

Siiski rõhutas Kiik, et Valga haigla lugu on üksikjuhtum. «Julgen öelda, et 99 protsenti on kenasti ja viisipäraselt toimetanud sellest umbes 30 000 vaktsiinidoosist, mis praegu on Eesti inimestele läinud.» 

Kommentaarid puuduvad