Mupole teevad muret majade räästastes rippuvad jääpurikad

uudised.ee

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) on uue aasta esimeste nädalatega teinud kesklinna piirkonnas kinnistuomanikele ja korteriühistutele ligi 180 teavitust, millest 100 on tehtud seoses jääpurikate ning lume ja jääga katusel, lisaks 80 lahti lükkamata või libeda kõnniteega

Mupo Kesklinna piirkonna peainspektor Jaanus Kivi märkis, et eriti keerulised olid ilmaolud eelmisel nädalal, mil koos kõnedega tehti kinnistuomanikele kokku 100 teavitust. Ühtlasi läks nädala lõpus sulaks ning alates reedest hakkas katustelt alla kukkuma lund ja jääd. Ainuüksi nädalavahetusel tuli teateid sõidukitele kukkunud ja seetõttu kahjustusi põhjustanudlumest ja jääst neljal korral. Rataskaevu tänaval sai aga inimene katuselt alla kukkunud jäise lume tõttu kergemaid vigastusi ning ta tuli toimetada tervisekontrolli. 

„Soovitaksime kinnistuomanikel ja korteriühistutel olla talvisel hooajal tähelepanelikumad kõnniteede ja ka katuste heakorra osas ning reageerida vastavalt ilmastikuolude muutumisele. Kui sajab lund, siis tuleb see ära koristada, sest muidu tallatakse lumi kinni ja tekib jää ning jäised lumekonarused. Kui jää on juba tekkinud, siis tuleb puistata graanuleid või lõhkuda jää ära. Kui katuseräästasse on tekkinud jääpurikad, siis tuleks need võimaluse korral jooksvalt näiteks viimase korruse akende kaudu eemaldada – muidugi vajalikke ohutusnõudeid järgides, ütles mupo peainspektor Jaanus Kivi.

Kuna vanalinnas ja ka Kadrioru piirkonnas on palju viilkatusega hooneid, siis on seal sula tulekul raske lume ja jääpurikate alla kukkumine sagedasem kui näiteks magalarajoonides hoonete lamekatustelt. Seetõttu tasub olla eriti ettevaatlik ning jälgida pea kohal toimuvat ja võimaluse korral vältida katuseräästa all kõndimist. 

„Kuna lubab veel pikka talve ja juba lähipäevil uuesti lumesadu ning miinuskraade, siis tuleb olla valvel,” lisas Kivi. 

Kommentaarid puuduvad