Terviseamet: üha rohkem nakkuskoldeid on koolides

uudised.ee

Terviseameti epideemiatõrje osakonna nõunik Irina Dontšenko märkis kolmapäeval Tallinna linnavalitsuse pressibriifil, et üha rohkem on lisandumas koroonaviiruse nakkuskoldeid koolides, vahendab BNS.

Dontšenko sõnul on üleriigiline haigestumise intensiivsus endiselt väga kõrge ja viiruse levik on ulatuslik. “Kindlasti ei saa öelda, et meie olukord oleks oluliselt paremaks läinud,” ütls Dontšenko, märkides, et olukorra teatav stabiliseerumine on tulnud väga kõrgete nakkusnäitajate juures. 

Tema sõnul on viimastel nädalatel märgata, et üha rohkem haigestuvad ka noored ja tööealised. “Jätkuvalt on rohken nakatumisi pereringis ja töökohtadel, samuti hooldekodudes ja laste õppeasutustes,” ütles Dontšenko, lisades, et aktiivseid koldeid on üle Eesti 101, neist enim Harjumaal ja Ida-Virumaal. 

“Vaikselt hakkab lisanduma ka koolikoldeid, mida on praegu 15,” ütles Dontšenko, lisades, et probleemiks on viirusega kooli tulnud õpetajad. 

Jätkub ka sissetoodud haigusjuhtude esinemine ning peamised riigid, kust nakkust toodi, on endiselt Soome, Ukrainast ja Venemaa. “Kuid oli ka 11 haigusjuhtu Araabia Ühendemiraatidest,” ütles Dontšenko.  

Ühe kolmandiku osas pole teada, kust nad viiruse said. 

Kommentaarid puuduvad