Vaktsineerimise korda rikkuda püüdnud haiglajuht peab ametist lahkima

uudised.ee

Valga haigla nõukogu otsustas kolmapäeval kutsuda ametist tagasi haigla juhi Margus Ulsti, kes pakkus kaaslastele Rotary klubist järjekorravälist vaktsineerimist COVID-19 vastu.

Valga haigla nõukogu esimehe Marek Seeri sõnul arutas nõukogu nii Valga haigla COVID-19 vaktsineerimise korraldamist, kui ka Margus Ulsti tegutsemist seoses vaktsineerimisega, teatas haigla esindaja BNS-ile.

"Arvestades, et tervishoiusektor peab juba aasta aega lahendama ülemaailmsest pandeemiast tingitud kriisi ning et COVID-19 vaktsineerimine on lootus tervishoiusüsteemi kurnatuse lõpetamiseks, ei saa nõukogu aktsepteerida tekkinud olukorda, mil Valga haigla juhi tegevus on väljunud riiklikul tasandil kokku lepitud piiridest,“ ütles nõukogu esimees Marek Seer. Ta lisas, et vaktsineerimise sihtrühmade prioritiseerimine tulenevalt riiklikust plaanist on võtmetähtsusega.

Valga haigla nõukogu koosolekul otsustati ühtlasi, et haiglajuhi kohusetäitja rolli täidab alates 1. veebruarist Marek Seer. „Kuna kriisiolukorras on vaja tagada tervishoiuasutuste toimepidevus, otsustas Valga haigla nõukogu praegusel COVID-19 pandeemia ajal täita juhatuse liikme koha kuni 30. aprillini,“ rääkis Seer.

Selleks, et Seer saaks Valga haigla juhatuse liikme ülesandeid täita, astub ta nõukogu esimehe kohalt tagasi.

Kommentaarid puuduvad