Kelly Sildaru võistleb sel nädalavahetusel X-mängudel

uudised.ee

X-mängud toimuvad juba 20 korda Aspenis sel nädalavahetusel, 29. - 31. jaanuarini. Baltikumi vaatajatel on võimalus näha muljetavaldavaid trikke suuskadel ja lumelaual. Medalirekordeid üritab purustada meie Kelly Sildaru. 

14 alal osaleb seekord pea 100 maailma parimat talisportlast.

Baltikumi esindab meie üheksakordne X-mängude medalist, 18-aastane Kelly Sildaru. Tal on võimalik sel aastal purustada mitu rekordit. Kuna ta osaleb kolmel alal on peaaegu kindel, et temast saab enim X-mängude medaleid võitnud teismeline. Hetkel jagab ta rekordit ameeriklaste Shaun White’i and Nyjah Hustoniga. Kaks kuldmedalit teeks Kellyst X-mängude ajaloo kõige võidukama teismelise 7 kullaga. Ta on hetkel tiitlikaitsja pargisõidus ja rennisõidus.

2019. aastal parimaks naissportlaseks valitud Kelly ei saanud teatavasti põlvevigastuse tõttu osaleda 2018. a Taliolümpiamängudel, kus tal oleks olnud head kullašansid. Sildaru on üks vaid kahest naisest, kes plaanib X-mängudel osaleda nii pargisõidus, rennisõidus kui ka Big Air hüpetes.

Rennisõit on suuskade ja lumelaua jaoks mõeldud ramp, mille seina kõrgus on vähemalt 4,9 meetrit. Sportlane liugleb ühest seinast teise erinevaid trikke demonstreerides – tavaliselt hüppe ajal suunda vahetades. Kohtunikud ei hinda niivõrd esitluse täpsust ja üksikuid elemente vaid üldmuljet. Finaalis on sportlastel kolm katset, millest hinnatakse parimat.

Pargisõit on üks Aspeni populaarsemaid võistluseid. Suuskadel või lumelaual laskutakse alla erinevaid takistusi (enamjaolt hüppelaudu) täis rajal. Siin ei loe raja läbimise kiirus, vaid trikkide keerukus ja soorituse täpsus.

Big Air hüpped – suusataja või lumelaudur kiirendab ja suurelt hüppemäelt õhku paiskudes sooritab erinevaid trikke. Kohtunikud hindavad trikkide keerukust, dünaamikat, hüppe ilu.

X-mänge kannab otse Aspenist üle telekanal TV3 Sport 2 ja voogedastusteenus Go3. 

Ülekannete ajakava:

29. jaanuar

21:00 pargisõit (lumelaual, naised) - Go3

23:00 Big Air hüpped (suuskadel, naised) - TV3 Sport 2, Go3

30. jaanuar

3:00 Knuckle Huck (lumelaual, mehed) - TV3 Sport 2, Go3

4:00 rennisõit (suuskadel, naised) - TV3 Sport 2, Go3

5:30 rennisõit (suuskadel, mehed), Knuckle Huck (lumelaual, mehed) - TV3 Sport 2, Go3

20:00 pargisõit (suuskadel, naised), pargisõit (lumelaual, mehed), Big Air hüpped (lumelaual, naised)- TV3 Sport 2, Go3

31. jaanuar

3:00 Big Air hüpped (suuskadel, mehed) - TV3 Sport 2, Go3

5:00 rennisõit (lumelaual, naised) - TV3 Sport 2, Go3

20:00 pargisõit (suuskadel, mehed) - Go3

Kommentaarid puuduvad