Saaremaa ja Hiiumaa hakkavad koos turismiturundust tegema

uudised.ee

Saaremaa ja Hiiumaa plaanivad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) soovitusel hakata koos turismiturundust tegema, kirjutab Saarte Hääl. 

EAS näeb tulevikus, et nende toetusel tegutsevad turismiorganisatsioonid koonduksid ja muu hulgas turundaksid end suuremate piirkondadena. “Turisti ei huvita, kas Muhu ja Ruhnu saar jäävad Saare maakonna piiridesse või millises vallas asub Kaali kraater,” tõi EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Liina Maria Lepik näite, et turisti huvitavad saared üldiselt.

Ta usub, et kui Hiiu- ja Saaremaa turismiarendajad teeksid senisest süsteemsemat koostööd, tekiks hoopis uus vaade, mis lähtuks külastaja liikumisest. Lepiku sõnul ei tohi olla Hiiumaa suunal arusaama, et Triigis saab Saaremaa läbi ja sealt edasi on juba hiidlaste mure.

Saaremaa vallavalitsuse turismi- ja turundusteenistuse juhataja Helina Andruškevitšus ütles, et hiidlastega on ühist koostööd planeeritud juba pikemat aega. Alles hiljuti tegid saarlased Hiiumaale külaskäigu. “Arvame, et koos suudame saavutada veel paremaid tulemusi,” oli ta optimistlik.

Tema sõnul on peamised teemad kliendi teekonna arendamine, kestlik turism ja külalislahkus. “Soovime, et külastaja viibiks meil kauem, avastaks oma reisi käigus erinevaid saari, tuleks kindlasti tagasi ja soovitaks sihtkohta oma sõpradele,” loetles Andruškevitšus ja lisas, et saarte eripära kadumist kindlasti karta ei tohi.

Saarlaste ja hiidlaste koostöö on osa kogu Eestit hõlmavast suurest turismialasest suunamuutusest. Liina Maria Lepik näeb oma sõnul, et niimoodi võiks koonduda kogu Eesti ja 40 väikesest organisatsioonist võiks alles jääda viis kuni kaheksa. Lisaks turisminfo andmisele peaksid organisatsioonid rohkem keskenduma ettevõtjatele ja avalikule sektorile partneriks olemisele.

Kommentaarid puuduvad