Mupo soovitab kinnistuomanikel eemaldada lumi katustelt

uudised.ee

Kuna järgmisel nädalal läheb ilm soojemaks, soovitab Tallinna munitsiplapolitsei kinnistuomanikel  tellida lume eemaldus katustelt.

“Kui lumi hakkab sulama, siis tekivad katuseräästaste juurde jääpurikad või lumeklombid, mis on jalakäijate ja ka majade vahetusse lähedusse pargitud autodele suureks ohuks,” ütles munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere. “Kindlasti ei soovita kortermajade puhul iseseisvat lume-eemaldust, see on liialt ohtlik tegevus.”

Toompere sõnul tegelevad mupo piirkondlikud inspektorid igapäevaselt teavitusega. Veebruari algusest alates on inspektorid teinud üle saja teavituse ohtlike jääpurikate või katusel varitseva lume kohta. 

Kui ohtliku lume või jää kohene eemaldamine ei ole võimalik,  tuleks ala piirata, mis omakorda ei vabasta kinnistu omanikku kohustusest purikad või lumi võimalikult kiiresti eemaldada, märkis mupo pressiesindaja.

Kommentaarid puuduvad