Talving: olen nõus enda ründamise menetluse kiirkorras lõpetamisega

uudised.ee

Veebruari alguses rünnaku alla sattunud Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) ülemarst Peep Talving märkis neljapäevases avalikus pöördumises, et ta on nõus ründaja suhtes menetluse läbiviimisega kiirkorras, vahendab BNS.

“Eile teatas ringkonnaprokurör uutest asjaoludest seoses minu eelmise nädala ründega. Ründaja viitab ütlustes pahameelele kellegi arsti osas ja tunnistab, et tegu võis olla isiku segi ajamisega. Pean igal juhul seda äärmiselt ebameeldivaks ja lubamatuks ründeks arsti suunal, olgu ründaja mõttes objektiks milline arst iganes,” ütles Talving.

“Minul ei ole nimetatud isikuga kokkupuuteid olnud ei arstina ega muus rollis. Kahtlen sügavalt asjaosalise ütluste ja motiivide tõesuses. Arvestades, et ründaja on tabatud ning kuivõrd ma ei näe pikemal uurimis- kui ka kohtumenetlusel minu kui ka oma lähedaste jaoks nii ajalise kulu ja emotsionaalse läbielamise tõttu mõistlikkust, olen nõus juhtumi lõpetamisega kiirmenetluse korras ja olen esitanud oma kahju hüvitamise nõude,” kinnitas ta.

“Tänan politseid kiire tegutsemise eest ja olen tänulik kõigile kes ründe järgselt toetust pakkusid,” ütles Talving.

Harju maakohus mõistis neljapäeval Talvingut rünnanud 54-aastasele Toomas Erm Wilsonile kuue kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb kohe vanglas ära kanda üks kuu ja 15 päeva. Karistuse ülejäänud osa mõistis kohus talle tingimisi üheaastase katseajaga.

3. veebruaril kella 19 ajal viskas Wilson Mustamäel Retke teel haigla juures parklas autosse istunud Talvingu pihta uriini ja jooksis seejärel minema. Samuti oli Talvingu sõiduki rehv läbi torgatud.

Teisipäeval pidas politsei kinni rünnaku õhtul Wilsonit kuriteopaika sõidutanud 61-aastase mehe, kes andis ütlused ning kolmapäeval ta vabastati kinnipidamiselt ja tema osas menetlus lõpetati.

Wilson andis end politseile üles kolmapäeva hommikul ning ta peeti kinni. 

Kommentaarid puuduvad