Kaks vaktsiinidoosi on Eestis saanud üle 22 300 inimese

uudised.ee

Eestis on esmaspäevaks COVID-19 vastu vaktsineerimisi tehtud 46 154 inimesele, kaks doosi on saanud 22 343 inimest, vahendab BNS.

Esmaspäevahommikuse seisuga on vaktsineerimisi tehtud kokku 46 154 inimesele, kellest  22 343 on saanud mõlemad doosid.

COVID-19 vaktsineerimise eesmärk on kaitsta riskirühmi, kellel on suurem tõenäosus nakatuda või kelle nakatumisel võib haigus kulgeda raskemalt, ennetada ja vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalset toimimist.

Esmajärjekorras võimaldatakse vaktsineerimist tervishoiutöötajatele ning tervishoiuasutuste töötajatele, hooldekodude töötajatele ja elanikele ning üle 70-aastastele ja teatud diagnoosidega inimestele, kellel võib tervise tõttu olla COVID-19 haiguse kulg raskem.

Niipea kui Eestisse jõuab piisavas koguses COVID-19 vaktsiine võimaldatakse vaktsineerimist ka teistele sihtrühmadele ja kogu elanikkonnale.

Kommentaarid puuduvad