Abilinnapea Klandorfi umbusaldamine ei läinud läbi 

uudised.ee

Tallinna linnavolikogu opositsioonierakondade algatatud umbusaldusavaldus ei kogunud piisavalt poolthääli ja Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf jätkab ametis.

Teisipäeval toimunud linnavolikogu erakorralise istungi päevakorra ainsa punktina arutati umbusaldusavaldust abilinnapea Kalle Klandorfile, mille esitasid eelmise nädala neljapäeval Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Isamaa Erakonna fraktsioonide liikmed, edastas volikogu pressiesindaja.

Umbusaldusavaldus kukkus läbi, kuna volikogu 79 liikmest toetas seda vaid 32 linnavolinikku. Selleks, et umbusaldus leiaks toetust, on vaja vähemalt 40 linnavolikogu liikme poolthäält.

Tallinna linnavolikogu esimehe Tiit Teriku sõnul tõi opositsioonierakondade algatatud diskussioon esile küll üle-eestiliselt kehtiva talvist tänavahooldust puudutava regulatsiooni puudused, aga abilinnapea väljavahetamine seda küsimust ei lahendaks.

Tallinna volikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE), Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE), Isamaa ja Reformierakonna fraktsioonid algatavad umbusalduse keskerakondlasest abilinnapea Kalle Klandorfile, kes soovitas puhastamata tänaval hätta jäänud vanuril taksoga sõita.

Veebruari alguses  avaldas Kanal 2 uudistesaade “Reporter” saatelõigu eakast naisest, kes teel Ida-Tallinna keskhaigla silmakliinikusse ei saanud kesklinnas hooldamata kõnniteel kõndida ja oli seetõttu sattunud raskesse olukorda, sesisab nelja fraktsiooni juhi ühisavalduses.

Samas saates küsiti kommentaari Tallinna kommunaalvaldkonna eest vastutavalt abilinnapealt Kalle Klandorfilt, kes teatas, et tänavatega on kenasti ning hoopis lumme kinni jäänud eakas naine peab oma asju ajama taksoga.

“Linnavalitsus võlgneb vabandustele lisaks ka korras linnatänavad ja empaatiavõimelised juhid ning kuna Kalle Klandorf seda rolli täita ei soovi, avaldame talle umbusaldust,” seisab ühisavalduses.

Klandorfi sõnul lähtus ta intervjuus infost, mis sellel hetkel oli temani jõudnud ning ta pidas silmas sotsiaaltranspordi võimalust, mida linn puuetega inimestele võimaldab.

Kommentaarid puuduvad