Viimases kvartalis vähenes enim majutuse ja toitlustuse mediaanpalk

uudised.ee

Statistikaameti andmetest selgub, et võrreldes aasta algusega vähenes mullu neljandas kvartalis mediaanpalk kõige enam majutus- ja toitlustusasutuste ning reisibüroode töötajatel.

Neljandas kvartalis oli baaritöötajatel mediaanpalk 648 eurot, ettekandjate ja kelnerite mediaanpalk 727 eurot, kokkadel 837 eurot, peakokkadel 1066 eurot ning hotellide ja retoranide juhtidel 1045 eurot, teatas statistikaamet.  

Ameti andmeteaduri Kadri Rootalu sõnul oli toitlustusasutuste töötajate palgalangus suurim teises kvartalis, mil söögikohad olid üle Eesti valdavalt suletud.

“Suvel küll tõusis toitlustusasutuste töötajate palgatase mõnevõrra, aga see ei jõudnud enamikul ametitel aasta lõpuks siiski veel aasta alguse tasemele. Majutuse ja toitlustusega seotud ametites vähenes märgatavalt ka töötajate arv,” selgitas Rootalu pressiteates. 

Aasta algusega võrreldes tõusis 2020. aasta neljandas kvartalis meditsiinitöötajate, sealhulgas pere- ja eriarstide, õdede ning hooldajate palk ja suurenes ka selle valdkonna töötajate arv. Töötamise registri andmete põhjal ei saa statistikaamet teatel aga öelda, kas palgatõus toimus seoses suurenenud töötundide arvuga.

Kommentaarid puuduvad