Homme
01. mär
2...8
-4...2
Ülehomme
02. mär
2...8
-2...3

Eesti

Eestis on kaks vaktsiinidoosi saanud üle 27 200 inimese

Foto: Miguel Gutierrez/EPA/Scanpix
13:01 23. veebruar 2021
Autor: uudised.ee

Eestis on teisipäevaks COVID-19 vastu vaktsineerimisi tehtud 64 508 inimesele, kaks doosi on saanud 27 277 inimest, vahendab BNS.

COVID-19 vaktsineerimise eesmärk on kaitsta riskirühmi, kellel on suurem tõenäosus nakatuda või kelle nakatumisel võib haigus kulgeda raskemalt, ennetada ja vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalset toimimist.

Esmajärjekorras võimaldatakse vaktsineerimist tervishoiutöötajatele ning tervishoiuasutuste töötajatele, hooldekodude töötajatele ja elanikele ning üle 70-aastastele ja teatud diagnoosidega inimestele, kellel võib tervise tõttu olla COVID-19 haiguse kulg raskem.

Niipea kui Eestisse jõuab piisavas koguses COVID-19 vaktsiine võimaldatakse vaktsineerimist ka teistele sihtrühmadele ja kogu elanikkonnale.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!