Ida-Tallinna keskhaigla avab kolmanda koroonaosakonna

uudised.ee

Ida-Tallinna keskhaigla avab esmaspäeval kolmanda koroonaosakonna, sellega tõuseb koroonahaigetele mõeldud voodikohtade arv 114 kohani, vahendab BNS.

Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) valmistab ette kolmanda koroonaosakonna avamiseks 1. märtsil Ravi tänava ortopeediaosakonna pinnal, edastas haigla. Juurde tuleb 26 voodikohta koroonahaigetele, mis tõstab voodikohtade koguarvu 114 kohale. Neist üheksa on kolmanda ja 17 teise astme intensiivravi voodikohad.  See teeb ITK-st Eesti suurima koroonaravikohtadega haigla Eestis.

Kolmanda koroonaosakonna avamisega on haigla tugevalt vähendanud plaanilist ravi kirurgilistel ja siseerialadel.

"Iga COVID-osakond, mille avame, tähendab, et plaaniline ravi jääb selle arvelt ära," ütles haigla juhatuse esimees Ralf Allikvee. „Kui tavaosakonna kohta on vaja üht meedikut, siis koroonaosakonnas vajame rohkem personali. Kaitseriietusega üle kolme tunni järjest tööd teha ei suuda. See ongi viinud personalinappuseni - voodikohti veel annab kohandada, aga inimeste hulk hakkab ammenduma.“

Võimaluste piires plaaniline ravi siiski jätkub, haigla kriisistaap vaatab igapäevaselt olukorra üle ja otsustab vastavalt situatsioonile. Silmakliinik ja erakorralise meditsiini keskus jätkavad tööd tavatempos.

Reede hommikul oli ITK-s haiglaravil kokku 76 koroonapatsienti.

 

Kommentaarid puuduvad