Stockmanni külastades on maski kandmine kohustuslik

uudised.ee

Stockmann kutsub üles kõiki oma kliente täitma COVID-19 viiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud riiklikke nõudeid, kandma kaupluses maski ja hoidma teiste külastajatega distantsi. Eesti Kaupmeeste Liidu liikmena rakendame vabatahtlikult eneseregulatsioonina piiranguid ja meetmeid, et tõkestada koroonaviiruse levikut kaubanduspindadel. Eelnevast tulenevalt peavad eranditult kõik Stockmannis viibijad kandma näomaski.

„Teeme väga palju, et tagada klientidele ohutu ostlemine ja seeläbi aidata kaasa kaubanduse avatuks jäämisele. Alates 27.02 kehtestasime sisekorraeeskirjades nõude, et ilma maskita kliente me majja lubada ega teenindada ei saa,“ kinnitas Stockmanni kaubamaja direktor Marge Türner. Ta lisas, et juba paari esimese päevaga on näha olukorra paranemist ja kliendid üldiselt aktsepteerivad reeglit, et ilma maskita me külastajaid majja ei lase.

„Juhul kui näomaski ei ole võimalik kanda tervisest tulenevatel põhjustel, tuleb asendada mask salli või muu sobiliku nina ja suud katva esemega. Kui unustasite maski koju, palume pöörduda sissepääsu ees olevate turvameeskonna liikmete poole, et endale tasuta mask küsida,“ julgustas Türner. 

Palkasime täiendavad turvatöötajad kontrollima maskikandmise kohustuse täitmist ja juhtima külastajate tähelepanu sellele nõudele. Ka meie klienditeenindajate ülesanne on sisenevatele klientidele maskikandmise reeglit meelde tuletada. Sulgesime Stockmanni üldkasutatavatel pindadel wifi-võrgu ja teeme endast oleneva, et kaubanduspinnal ei toimuks ajaveetmist. Loobume üldkasutatavatel pindadel aktiivmüügist, degusteerimiste korraldamistest ning inimesi poodlema kutsuvatest suuremahulistest allahindluskampaaniatest füüsilises kaubamajas. 

Kinnitame, et suured kaubanduskeskused on ühed paremini ventileeritud ruumid Eestis. Iga külastaja kohta on põrandapinda 25-50 m2 ka tipptunni ajal. Viimase aasta jooksul ei ole teadaolevalt kaubandusettevõtetes tekkinud tõsiseid koroonakoldeid ning poodide töötajad on töökohal nakatunud vähe. See on tõend ruumide heast ventileeritusest ja tihendatud pindade puhastuse toimivusest.

Mõistes kaubandussektori rolli ja vastutust aidata kaasa sellele, et meie kliendid ja töötajad täidaksid riiklikke nõudeid, kannaksid maski ja hoiaksid distantsi, oleme kehtestanud sisekorraeeskirjaga maski kandmise kohustuse kõikidele majas viibijatele. Kutsume üles kliente mõistvale suhtumisele ja koostööle kui turvatöötaja või klienditeenindaja palub mask ette panna ning hoida distantsi. 

„Olukord on kriitiline ja piirangute järgimise tagamiseks ei piisa vaid riigi ressursist. Kui nakatumisnäitajad ei vähene, ootab kaubandust tõenäoliselt laialdasem sulgemine, kui see toimus kevadel. Pingutame omalt poolt veelgi, et saaksime jätkata inimeste varustamist vajalike toodete ja teenustega.“ rõhutab Türner.

Kommentaarid puuduvad