Uuring: 25 protsenti on vaktsineerimise vastu ja 32 protsenti kõhkleb

uudised.ee

Koguni 25 protsenti eestimaalastest ei kavatse end lasta koroona vastu vaktsineerida ning 32 protsenti pole otsust veel langetanud, selgub RAIT Faktum & Ariko uuringust. 

Küsitlusfirma viis 9.-21. veebruaril läbi üleriigilise küsitluse, milles muuhulgas küsiti ka hinnanguid Covid-19 viiruse vastu vaktsineerimise kohta. Kokku küsitleti 1015 inimest vanusevahemikus 15-80 aastat.

Küsitluse hetkeks oli ennast lasknud vaktsineerida kolm protsenti küsitletutest. 40 protsenti vastas, et laseb ennast vaktsineerida,  25 protsenti ei kavatse vaktsineerida ning 32 protsenti ei olnud veel otsustanud.

Samas küsitluses tunti ka huvi, millistes teemades või küsimustes seoses vaktsineerimisega on seni suurim ebaselgus ja mida peaks avalikkuses selgemalt rääkima. Võimalikud teemad anti ette ning neist võis nimetada kuni kaks kõige ebaselgemat, lisaks muud, vastaja poolt vabalt lisatavad teemad/küsimused.

Selgelt kaheks ebaselgemaks küsimuseks osutusid see, kui kaua vaktsineerimise mõju kestab ning milliseid piiranguid rakendatakse nendele inimestele, kes ei ole vaktsineeritud? Esimest nimetas kahe ebaselgema teema hulka 51 protsenti, teist 40 protsenti küsitletutest.

Vastajate endi poolt lisatud nimekirjavälistest teemadest nimetati enim vaktsineerimise mõju, kõrvaltoimete ja ohutuse küsimusi.

 

Kommentaarid puuduvad