Vaimupuudega neiule ei võimaldata hambaravi! Tüdruku ema Eesti riigile: ma olen pettunud

uudised.ee

Eliise-Marie on 20-aastane vaimupuudega tütarlaps, kellel tekkis peale täisealiseks saamist probleeme hambaravi teenuse kättesaadavusega. Marek Lindmaa proovib leida perel tekkinud küsimustele vastused kui ka Eliise-Mariele hambaarsti aega.

"Sotid selgeks" on eesotsas Marek Lindmaaga seekord Muugal külas Rainal, kelle 20-aastasel vaimupuudega tütrel on suur mure hammastega. Nimelt on Eliise-Marie ema jõudnud ahastuse äärele, sest ükski kliinik peale Tartu Ülikooli Kliinikumi pole nõus tema tütre hambaid ravima. Paraku on viimase järjekord 1,5 aastat, aga tütarlapse hambad on hetkel seisukorras, kus abi vajatakse koheselt.

Tütarlapse areng on jäänud kolme-nelja aastase lapse tasemele, mistõttu saab ravi teostada vaid narkoosi all. Kuni 19. eluaastani sai Eliise-Marie korralikku hambaravi Lastehaiglas, kuid edasi täiskasvanueas muutus olukord keeruliseks. Ema Raina on teinud kõik endast oleneva, võtnud ühendust erinevate kliinikutega, mis pakuvad hambaravi narkoosi all, kuid abi ei ole saanud. Kliinikute peamine põhjus olevat see, et tegemist on liiga riskantse protseduuriga. "Minu mõistus on otsas, et miks selline asi toimub meie riigis," ütleb pettunud pereema.

"Sotid selgeks" on eetris täna kell 20.00!

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11445330[/embed]

Kommentaarid puuduvad