Kõlvart: aeg on küps eriolukorra väljakuulutamiseks

uudised.ee

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart leiab, et koroonaviiruse kriis on jõudnud seisu, kus tuleks välja kuulutada eriolukord. 

Kõlvarti sõnul ei saa praegu lähtuda vaid hetkeolukorrast, vaid tuleb mõelda ka selle peale, mis ootab ees paari nädala või kuu aja pärast. “Praegune olukord näitab selgelt, et meid ootab olukorra halvenemine ning tekib küsimus, mida me ootame,” ütles Kõlvart. 

Tema hinnangul tasub ülimalt tõsiselt mõelda kohe eriolukorra väljakuulutamise peale. “Või siis ootame veel paar nädalat ja eriolukorra väljakuulutamise vajadus tuleb iseenesest,” arutles Kõlvart. 

Tema sõnul on arusaadav, et kõik otsused on valusad. “Kuid parem võtame ise vastu otsuseid, mitte et olukord tingib otsuste vastuvõtmist. Kas tõesti keegi arvab, et praegused piirangud viivad viirusolukorra paari nädalaga kontrolli alla? Minu arvates on aeg tunnistada, et olukord on kriitiline ja nõuab operatiivseid ja rangeid meetmeid,” ütles Kõlvart.

Tema sõnul peaks riik panema paika ka kompensatsioonipaketi ning seda nii ettevõtjatele kui ka eraisikutele. “Jutt on miljonitest. Ma olin varem vastu, et tegevuskulude katteks võetakse laenu, kuid nüüd mõtlen, et võibolla on kriis juba selline, et nii tuleks teha,” ütles Kõlvart. 

Kommentaarid puuduvad