Kiik: surnud päästja juhtum avalikustati kuulujuttude vältimiseks

uudised.ee

Töö- ja terviseminister Tanel Kiige sõnul tegi ravimiamet sel nädalal surnud päästeametniku juhtumi avalikuks, et vältida kuulujuttude levikut.

Ida-Tallinna keskhaiglas suri kolmapäeval päästetöötaja, haigla ja ravimiamet uurivad, kas mehe surm võis olla seotud kahe nädala eest saadud vaktsiini või vaktsiini kõrvaltoimetega.

Peaminister Kaja Kallas, töö- ja terviseminister Tanel Kiik ja riigihalduse minister Jaak Aab avaldasid neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil kaastunnet lahkunu lähedastele.

Kiik sõnas, et ravimiamet tegi juhtumi avalikuks, et vältida kuulujuttude levikut. "Välja öeldi see selleks, et ei tekiks nurgataguseid jutte," sõnas Kiik.  "Ravimiamet ütles välja selle info, mida sai öelda."

Ministri sõnul tuleb surmajuhtumi asjaolud välja selgitada kiirelt, kuid samas korrektselt.  

Ravimiameti ohutusjärelvalve büroo juhataja Maie Uusküla ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et mehel tekkisid esmalt mehel esmalt palavik ja peavalu, mis on tavalised AstraZeneca vaktsiini kõrvalnähud. Kümne päeva pärast  tekkisid mehel tõsisemad sümptomid ning ta viidi haiglasse. Mees suri kolmapäeval.

Uusküla sõnul uuritakse, kas mehe surmas võis olla seos vaktsineerimise või vaktsiini kõrvaltoimetega.

"Analüüsid andmete hindamine võtab aega, enne kui saame öelda, kas vaktsiinil võis olla mingi roll selles surmas," ütles Uusküla.

Kommentaarid puuduvad