Märtsis alustavad tööd kolm uut kiiruskaamerat

uudised.ee

Transpordiameti teatel alustavad esmaspäevast tööd kolm uut kiiruskaamerat, millest kaks asuvad Harju- ja üks Läänemaa.

Üks mõõtekabiin asub Harjumaal Saku vallas Tõdva külas, teine mõõtekabiin Saku vallas Kirdalu külas ning kolmas Läänemaal Lääne-Nigula vallas Taebla alevikus, teatas ameti pressiesindaja neljapäeval. Seadistus- ja häälestustööd ning liitumised on tehtud ja liikluskorraldus on viidud vastavusse uute oludega.

Kiiruskaamerate asuvad täpsemalt Tallinna-Rapla-Türi maantee 15,4 kilomeetril ja see mõõdab kiirust Tallinna-Rapla suunal, teine kaamera asub Tallinna-Rapla-Türi maantee 16,4 kilomeetril ja mõõdab kiirust Rapla-Tallinna suunal ning kolmas kaamera asub Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 59,5 kilomeetril ja mõõdab kiirust Haapsalu-Tallinna suunal.

Kiiruskaamerad aitavad vähendada lubatud sõidukiiruse ületamisi liiklusohtlikes kohtades, mis omakorda aitab vähendada liiklusõnnetuste arvu ja nende raskusastet. Lisaks aitavad kiiruskaamerad kontrollida sõidukijuhtide liikluskäitumist.

Kommentaarid puuduvad