Kristiina Ehin pärjati Vilde kirjandusauhinnaga

uudised.ee

Kristiina Ehini pälvis luulekogu eest “Janu on kõikidel üks”, mis kõneleb ajaloost ja armastusest ning muistsetest aegadest karantiinikevadeni, Eduard Vilde nimelise kirjandusauhinna. 

“Kristiina Ehini teos on jõuline, samas õrn. Ta suudab pärislugude kaudu kõnetada eri põlvkondi, eri taustaga inimesi,” ütles Lääne-Virumaa keskraamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa. “Ta on oma pereloo sidunud eesti rahva looga ja maailmaga. Ehini luules on ka tugev sotsiaalne närv,” kirjutas Virumaa teataja. 

Viru-Jaagupi raamatukogu direktor Ülle Rajamart rääkis, et “Janu on kõikidel üks” on raamat, mille võtad riiulist, kui tänapäeva pöörases elus ei saa aru, mis on mis. “Loed sealt läbi luuletuse, teise ja kolmanda veel ja saad aru, kus on sinu eestluse juured, kes on eestlane, ja tuled jälle iseenda juurde tagasi. Igas väikses luuletuses on meie kodu- ja pärimuslugu, tohutult uhke ja kaunis on ka raamatu kujundus,” kõneles Rajamart.

 

Kommentaarid puuduvad