Suri endine kaitseväe juhataja ja riigikogu liige Johannes Kert

uudised.ee

Suri endine kaitseväe ülemjuhataja, kindralleitnant ja riigikogu liige Johannes Kert, vahendab BNS.

Reformierakonna riigikogu fraktsiooni juhi Mart Võrklaeva sõnul on ääretult kurb, et lahkus hea kaasteeline Johannes Kert. "Johannese panus Eesti iseseisva kaitsevõime ülesehitamisel ja tugevdamisel Kaitseliidu ülema ja kaitseväe juhataja ning hiljem parlamendi liikmena on olnud hindamatu. Ta oli tõeline riigimees, kes hoidis Eestit väga. Avaldame sügavat kaastunnet Johannese lähedastele," märkis Võrklaev. 

Johannes Kert sündis 3. detsembril 1959. aastal Petseris.  Aastatel 1996-2000 oli Kert kaitseväe juhataja. 2001-2002 vahemikus teenis ta ka Eesti maaväe ülemana. 2002.–2008. aastatel oli Kert Eesti sõjaline esindaja NATO ja Euroopa Liidu juures. 2008. aasta jaanuaris läks ta reservi.

2014. aastast oli Kert Reformierakonna liige ning järgnenud aastal kandideeris ka riigikogu valimistel.  

Kommentaarid puuduvad