Piloot Andres Berens lennupausist: algus saab olema vaevaline ja esialgu suurt koormust võtta ei tahaks

uudised.ee

Piloot Andres Berends tunnistab Star FM-i hommikuprogrammile antud intervjuus, et viimati lendas ta lennukiga jaanuari keskpaigas. "Tundub, et tagasi lendamiseks läheb aprillikuust," loodab ta.

Paar päeva tagasi ilmus Postimehe veebis artikkel sellest, kuidas piloodid tunnistavad, et teevad väheste lennutundide tõttu vigu. "Kui inimeseloom mängus on, tekivad sinna ka vead," kommenteerib Berens, kuid lisab, et alati on võimalik asja parandada. Piloodi sõnul peab ise pädev olema ja end järjepidevalt lennuvormis hoidma. Viimast aitab hoida aga kaks korda aastas toimuvad koolitused lennusimulaatoritega, kus käivad treeningud hädaolukordadeks.

"Kui piloot pole lennanud rohkem kui 90 päeva, siis toimub koolitus simulaatoris," lohutab Berens, et artiklis kirjeldatud situatsioonid olid pigem erandid. Ta lisab, et pilootidel on palju kontrollkaarte ja midagi niisama lihtsalt unustada või mööda panna ei saa. 

Praegusel pandeemia ajal liigub lennukeid pigem vähe ja kui kaks aastat tagasi oli Berensil aastas 800-900 lennutundi, siis möödunud aastal oli tal lennutunde sellest vaid 20-30%. Sellegipoolest loodab piloot, kelle juhtida on tavaliselt suur reisilennuk Boeing 737, juba aprillist taas lennata.

"Hetkel naudin, puhkan ja ootan kuni uuesti tööle saab," räägib Berens, et puhata on mõnus, ent kui see aeg venib pikemaks kui kaks nädalat, siis on igatsus töö järele suur. Samas ta ei eita, et naasmine saab olema vaevaline ja esialgu suurt koormust võtta ei tahaks. 

Töötasu kodus viibivatele pilootidele ei maksta ning Berenski elab hetkel säästudest. 

Kuula täispikka intervjuud Star FM-i kodulehelt!

Kommentaarid puuduvad