Abielude registreerimisele piirangute tõttu külalisi ei lubata

uudised.ee

Koroonaviiruse leviku tõttu on alates esmaspäevast Tartus rahvastikutoimingute osakonna uksed suletud, kodanikke võetakse vastu üksnes eelneval kokkuleppel ning sissepääsuks tuleb helistada osakonna välisuksel olevatel telefoninumbritel ning abielude sõlmimisele külalisi ei lubata.

Rahvastikutoimingute osakond palub esitada kõik avaldused elektrooniliselt, kasutades e-rahvastikuregistri teenuste iseteenindusportaali https://www.rahvastikuregister.ee/.

Perekonnasündmustega seotud avaldused palub osakond edastada e-posti aadressil [email protected]  ja avaldused elukoha aadressi ja elukohatõendite küsimustes [email protected]. Avalduste blanketid ja info teenuse kohta leiab Tartu linna veebilehelt vastava teenuse juurest.

Rahvastikutoimingute osakond palub inimestel kohaletuleku asemel võtta ühendust telefoni teel, et saada juhiseid, kuidas toimida. Kui kohaletulek on siiski vajalik, siis palutakse esitada eeltäidetud avaldus ning tasuda riigilõiv ja teenustasu eelnevalt internetipangas.

Abielu pidulikul sõlmimisel rahvastikutoimingute osakonna saalis aadressil Tiigi 12 võib osaleda üksnes noorpaar koos alaealiste lastega. Kohal võib olla ka fotograaf, kelle liikumine saalis on piiratud. Külalisi abielu registreerimisele ei lubata.

Abielude sõlmimine ja lahutamine toimub kokkulepitud ajal. Aja muutmise sooviga tuleb pöörduda osakonda telefoni teel või esitada digiallkirjastatud avaldus e-posti teel [email protected] .

Rahvastikutoimingute osakonna ruumides on kohustuslik kanda maski ja hoida distantsi 2+2 reeglit silmas pidades. Ilmsete haigustunnustega inimesi hoonesse ei lubata.

Piirangud kehtivad vähemalt kaks nädalat.

Kommentaarid puuduvad