IKEA ja Nordecon sõlmisid lepingu Eestisse IKEA kaupluse ehitamiseks

uudised.ee

Nordecon AS ja Viljandi Real Estate OÜ allkirjastasid lepingu IKEA kontseptsioonipoe ehitustöödeks Tallinna lähistel asuva Rae valla Kurna külas. Hoone renditakse IKEA frantsiisivõtjale Eestis, Runikon Retail OÜle. Lepingu maht on 23 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. IKEA kaupluse avamine on kavandatud 2022. aasta sügisele.

IKEA Baltikumi tegevjuhi Johannes R. Jóhannessoni sõnul on poe ehitustööde algus oluline verstapost IKEA tegevusest Eestis: “IKEA sisenes Eesti turule 2019. aasta augustis, kui Tallinnas käivitati e-pood ja kauba väljastuspunkt. Oleme äärmiselt tänulikud eduka alguse eest, mis on ületanud meie ootused. Nüüd astume järgmise sammu, et tuua Eesti inimesteni täielik IKEA kogemus. Uus IKEA kontseptsioonipood aitab meil täita IKEA visiooni – pakkuda paremat igapäevaelu ja vastata eestlaste igapäevavajadustele veelgi mugavamal ja kättesaadavamal viisil,” ütleb J. R. Jóhannesson. 

IKEA kauplusest saab pea 30 000 ruutmeetrine 2-korruseline eraldiseisev hoone, mis pakub enam kui 8000 kodusisustuse lahendust ja toodet. Lisaks asub hoones restoran, Rootsi toiduturg ja bistroo. 

Nordecon AS juhatuse esimees Gerd Müller peab eesseisvast projektist kõrgelt lugu: “IKEA on bränd, mis esindab pikka ajalugu, kvaliteeti ja jätkusuutlikkust. Allkirjastasime selle lepingu täna suure rõõmuga teadmises, et meie koostöö põhineb rahvusvahelistel standarditel ja kõrgetel ootustel.”

Ehitustöödega alustatakse niipea kui kohalik omavalitsus väljastab vajalikud ehitusload, tööd kestavad eeldatavalt 16 kuud. IKEA poe avamine on plaanis 2022. aasta sügisel.

IKEA on 75 aastat tegutsenud Rootsi päritolu rahvusvaheline kodusisustusettevõte, mille visiooniks on luua paljudele parem igapäevaelu. IKEA on praegu Eestis esindatud e-kaubanduse kaudu aadressil IKEA.ee ning Tallinnas asub ka poe tellimis- ja väljastuskeskus.

Nordeconi kontsern (www.nordecon.com) hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad kontserni ettevõtted Eestis, Rootsis, Soomes ja Ukrainas. Kontserni emaettevõte Nordecon AS on registreeritud ja asub Tallinnas, Eestis. Kontserni 2020. aasta konsolideeritud müügitulu oli 296 miljonit eurot. Nordeconi kontsern annab hetkel tööd ligi 710 inimesele. Alates 18.05.2006 on emaettevõtte aktsiad noteeritud Nasdaq Tallinna Börsi põhinimekirjas.

Kommentaarid puuduvad