Ida-Tallinna keskhaigla avas neljanda Covid osakonna

uudised.ee

Ida-Tallinna keskhaigla avas teisipäefval neljanda Covid osakonna 24 voodikohaga ning kokku on haiglas nüüd 151 Covid voodikohta, neist 23 on teise astme ja üheksa kolmanda astme intensiivravi kohad, vahendab BNS.

ITK juhatuse esimehe Ralf Allikvee sõnul on see praegu maksimum, mida haigla endale lubada saab. "Suurim probleem on meie haiglas personalipuudus. Juba ammu oli näha, et õdedest on puudus - need, kes täna õpivad koolis, asendavad vaevu ära need, kes lähevad pensionile," rääkis ta. "Need 151 voodikohta on meie personali hulka arvestades praegu meie lagi. Edaspidi saab uute Covid kohtade lisamine olema väga problemaatiline," ütles Allikvee.

Nelja Covid osakonna loomise tulemusena on Ida-Tallinna keskhaiglas täielikult peatunud plaaniline ravi siseerialadel  ja 80 protsendi ulatuses kirurgilistel erialadel.

Allikvee rõhutas, et juba praegu on oluline ette mõelda sellele, kuidas haiglad saaksid kriisist väljudes tagada plaanilise ravi tagantjärele ka neile, kes jäävad praegu ilma ravita. "Oluline on, et Covid patsientide raviks vajalikku vahendeid ei võetaks plaanilise ravi eelarvest. Kui saame taasalustada plaanilise raviga mais, siis on ITK võimeline käesolevaks aastaks kokkulepitud plaanilise töö ära tegema, seda küll personali tõsise pingutusega, aga inimesed vajavad ravi," märkis ta.

Ajal, mil plaaniline ravi on suures osas juba piiratud, tekitab mitmel pool Eestis muret ka erakorralise arstiabi andmise võimalik katkemine, kuid Allikvee kinnitusel on ITK-s erakorraline abi tagatud.

Kommentaarid puuduvad