Eesti inflatsioon oli veebruaris Euroopa keskmisest aeglasem

uudised.ee

Eesti aastainflatsioon oli veebruaris 0,5 protsenti, olles sellega madalam nii euroala kui ka Euroopa Liidu (EL) keskmistest näitajatest, mis olid vastavalt 0,9 protsenti ja 1,3 protsenti.

Kuu varem, jaanuaris, oli euroala inflatsioon samuti 0,9 protsenti, aasta varem aga 1,2 protsenti. EL-i inflatsioon oli ülemöödunud kuul 1,2 protsenti, 2020. aasta veebruaris aga 1,6 protsenti, selgus Eurostati andmetest. 

Eesti inflatsioonimäär oli tänavu jaanuaris 0,3 protsenti, mullu veebruaris aga 2 protsenti.

Veebruari sügavaimad aastadeflatsiooni näitajad olid 1,9 protsendiga Kreekas, 1,1 protsendiga Sloveenias ja 0,9 protsendiga Küprosel. Inflatsioon oli suurim 3,6 protsendiga Poolas, 3,3 protsendiga Ungaris ja 2,5 protsendiga Rumeenias.

Soomes ulatus inflatsioon veebruaris 0,9 protsendini ning Leedus 0,4 protsendini. Lätis registreeriti möödunud kuul aga 0,2-protsendine deflatsioon. 

Võrreldes jaanuariga langes aastainflatsioon kümnes liikmesriigis, püsis eelneva kuu tasemel kolmes ning tõusis 14 liikmesriigis. 

Euroala inflatsioonimäära kasvu panustasid 0,55 protsendipunktiga teenused, 0,29 punktiga toidu-, joogi- ning tubakakaubad ning 0,26 punktiga tööstuskaubad. Hindade langusesse panustasid 0,15 punktiga energiahinnad.

Kommentaarid puuduvad