Reoveeuuringu tulemused näitavad jätkuvat olukorra halvenemist

uudised.ee

Reoveeuuringu tulemused kinnitavad koroonaviiruse leviku jätkuvat kasvu ning nakatunute arvu tõusu võib oodata nii Lõuna- kui ka Lääne-Eestis, vahendab BNS.

Reoveeuuringu juhi, Tartu Ülikooli antimikroobsete ainete professori Tanel Tensoni sõnul on tulemustest näha, et viiruse levik on ühtlaselt suur üle Eesti, edastas Tartu Ülikool. „Kui varasematel nädalatel on nakatunute suurem hulk jäänud ennekõike Põhja-Eestisse, siis selle nädala tulemustest on näha, et viirus on levinud lõuna poole, mistõttu tuleb ka seal olukorra halvenemiseks valmis olla,“ ütles Tenson. 

Sedapuhku ebaõnnestusid Paide ja Valga proovide analüüsid, mistõttu neid tulemusi kaardil ei kajastu. „Kui aga arvestada nende lähipiirkondadest võetud proovide tulemusi, siis on olukord kõikjal ühtviisi tõsine. Eesti keskmine näit pole enne nii kõrgel olnud,“ sõnas Tenson.

Reoveeproove kogutakse iga nädala alguses kõigis maakonnakeskustes ja üle 10 000 elanikuga linnades. Uuring aitab avastada varjatud koldeid ja jälgida muutusi puhangudünaamikas.

Kommentaarid puuduvad