Mupot nörritab maskikandmise teesklemine ühistranspordis

uudised.ee

Munitsipaalpolitsei (mupo) sõnul kantakse Tallinna ja selle ümbruse ühistranspordis üsna eeskujulikult maske, kuid esineb ka trikitamist ja korravalvurite hanekstõmbamist.

Viimased kaks nädalat Tallinnas ja Maardus tehtud maskikandmise kontrollaktsioonid on näidanud, et inimesed ühistranspordis saavad kehtestatud reeglitest enamikus aru, paraku esineb aga ka maskikandmise teesklemist.

"Meie kontrolli tulemused näitavad, et pea 90 protsenti sõitjatest kannab ühistranspordis maske, kuid kahjuks pole kõik nii hea, kui paistab," ütles munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere.

Kontrollide sõnul on järjest rohkem silma jäänud juhtumeid, kus ametnike bussi sisenedes tõmmatakse lõua all olnud mask kähku näo ette või võetakse näokate taskust ja pannakse inspektori lähenedes see rutates ette. Kui inspektorid väljuvad, siis nii mõnigi võtab maski taas eest. Samuti on märgata, et maske kantakse valesti, pahatihti jäetakse nina katmata.

"Meie kõigi ühine eesmärk peaks olema keerulise olukorraga toime tulemine, mitte näilik maskidega mäng. Korrakaitsjad pingutavad selle nimel, et viiruse levikut piirata. Iga maskikandmise teesklus on ohtlik ka nende tervisele, rääkimata kaassõitjatest, kes maskikandmise eirajatega kõrvuti sõidavad," ütles Toompere. "Loodame siiski inimeste teadlikkuse paranemisele ja viiruse taandumisele, aga selle nimel peame me kõik jätkuvalt pingutama."

Kommentaarid puuduvad