Mupo: graniitsõelmeid ei tohi lehepuhuriga kokku puhuda

uudised.ee

Tallinnas ei tohi kasutada graniitsõelmete koristamisel lehepuhurit, sest see paiskab õhku palju tolmu, teatas munitsipaalpolitsei (mupo).

Mupo on saanud hulga kaebusi, et graniitsõelmete koristamisel kasutatakse lehepuhureid ja tolmutatakse, teatas mupo pressiesindaja neljapäeval. Linnas kehtiva eeskirja kohaselt on avalikus kohas lubatud lehepuhurit kasutada vaid lehtede kokku kogumiseks.

“Keelatud on lehepuhurit kasutada muul otstarbel, sest sõelmete koristamisega kaasneb märkimisväärne tolmu õhku paiskamine,” ütles mupo menetluse ja piirkonnatöö osakonna juhataja Triin Uudeväli. “Palume kõigil koristustööde teostajatel sellega arvestada. Koristame jäätmed ära võimalikult vähe keskkonnasaastet tekitaval viisil.”

Kommentaarid puuduvad