Eesti elanike reisikulutused vähenesid mullu enam kui miljardi võrra

uudised.ee

Möödunud aastal kahanesid Eesti elanike reisimisega seotud kulutused võrreldes varasema aastaga enam kui miljardi euro võrra, vahendab BNS.

Eesti elanikud tegid 2020. aastal 558 100 ööbimisega välisreisi, mis on aasta varasemaga võrreldes 67 protsenti vähem. Ööbimisega sisereise tehti üle 2,1 miljoni ehk 39 protsenti vähem kui 2019. aastal, teatas statistikaamet.

Möödunud aastal veetsid Eesti elanikud välisreisidel 4,6 miljonit ja sisereisidel 4,4 miljonit ööd. Riigisisesele reisimisele kulutati üle 328 miljoni ja välisreisidele üle 470 miljoni euro.

Statistikaameti analüütik Epp Remmelga sõnul on ööbimisega välisreiside peamisteks sihtriikideks on aastaid olnud Soome, Läti, Leedu, Venemaa ja Rootsi.

Kõige rohkem vähenes nimetatud riikidest eelmisel aastal reisimine 82,9 protsendiga Venemaale ja kõige vähem 39,3 protsendiga Leetu.

“Keskmiselt kulutati ööbimisega välisreisile 842,3 eurot, millest 304,5 eurot enne reisi algust ja 537,8 eurot reisi jooksul. Puhkusereisidele tehtavad kulutused olid töölähetustega võrreldes oluliselt suuremad,” märkis Remmelg.

Ööbimisega riigisiseseid reise tehti kõige enam Harjumaale, Pärnumaale, Tartumaale ja Saaremaale. Märgatavalt vähenes sihtkohana aastaga näiteks 68,3 protsendiga Viljandimaa, 48,2 protsendiga Lääne-Virumaa ja 47,4 protsendiga Tallinna populaarsus.

“Keskmiselt kulutati sisereisile 154 eurot. Kõige rohkem ehk üle 1,9 miljoni tehti kuni kolm ööd kestnud sisereise. Kui riigisiseste puhkusereiside arv vähenes aastaga veerandi võrra, siis tuttavate ja sugulaste külastamine langes 48 protsenti ning kodumaiste töölähetuste arv koguni 54 protsenti,” lisas Remmelg.

Kommentaarid puuduvad