Üle-eestiline suurprojekt toob lastele tasuta jalgrattad

uudised.ee

MTÜ Igale Lapsele alustab selle kevadsuve suurprojektiga „Igale lapsele jalgratas“, mille raames kutsutakse kõiki häid Eestimaa inimesi üles puudustkannatavatele lastele ja noortele ära kinkima enda kasutuna seisma jäänud jalgrattaid, vahendab BNS.

Projekti ühe eestvedajaid Alen Veziko sõnul mäletab ta hästi seda päeva, kui ta oma esimese ratta sai. “See oli aeg, kus sul võis raha olla, aga ratast polnud kuskilt osta. Täna on vastupidi, poed on rattaid täis, aga kõigil ei ole võimalust minna seda sealt ostma. Üheskoos on aga võimalik ka puudust kannatavatele lastele kinkida oma ratas. Paljudel meist on jäänud keldrisse või garaaži seisma vana ratas, mida keegi ei kasuta. Kogume need rattad kokku ja otsime neile uued rõõmsad kasutajad puudustkannatavate laste näol, kellel muidu poleks võimalust päris enda ratast saada,“ kommenteeris Veziko.

Annetatud jalgrattad kogutakse piirkonniti kokku ja need saavad vajadusel hoolduse ning seejärel transporditakse kõik jalgrattad üle Eesti erinevatesse jagamispunktidesse laiali, et need sealt siis juba koostöös erinevate organisatsioonide ning kohalike omavalitsuste lastekaitse- ja sotsiaalosakondadega ning MTÜ Igale Lapsele abiga uutele omanikele edasi toimetada. „Kõik rattad, mis lastele ja noortele üle antakse, on kindlasti liikluskõlbulikud. Samuti ei luba me tänavatele ühtegi ratast ilma kiivrita. Seepärast anname rattad üle alati koos kiivriga,“ täiendab Veziko.

Heategevuslikule suurprojektile on oma õla alla pannud ka juba mitmed partnerid nagu näiteks maanteeamet, politsei- ja piirivalveamet, Eesti Suurperede Liit, Respo Haagised AS ja paljud teised. „Kõik, kes tunnevad, et saavad selle projekti toimimisele õla alla panna, on oodatud meiega ühendust võtma Igale Lapsele Facebookilehe või www.igalelapsele.ee kodulehe kaudu. Samuti on oodatud ühendust võtma pered, kes vajavad ratast ja inimesed, kes teavad, et näiteks nende naabri või sugulase või hea tuttava lapsel ei ole ratast ning neil pole võimalik seda ka ise soetada,” lisas Veziko. 

Kuigi rattaid väljastatakse jooksvalt, saab võimaluse korral suurprojekti finaal toimuma piirkondlike vabaõhu üritustena. „Kui olukord riigis vähegi lubab, plaanime finaalüritused teha septembris nii Tallinnas, Rakveres, Pärnus kui Tartus,” ütles Veziko. 

MTÜ Igale lapsele on puuduses elavatele lastele ja noortele suunatud heategevuslik organisatsioon, mille peamised eesmärgid on kutsuda ellu erinevaid laste ja noorte arengut toetavaid heategevuslikke projekte ning koondada enda juurde kokku võimalikult palju neid heategijaid, kes üheskoos soovivad, et igal Eestimaa lapsel oleks täisväärtuslik, mitmekesine ja õnnelik lapsepõlv.

Kommentaarid puuduvad