HOIA mobiilirakendus saab piiriülese lahenduse

uudised.ee

Mobiilirakenduse HOIA edasiarendamiseks sõlmis riik lepingu selle loomisel osalenud ettevõtetega, kes alustavad tööd piiriülese lahenduse loomisega.

HOIA edasiarendustega tegelevad Iglu, Cybernetica, ASA Quality, Heisi, FOB Solutions, Mobi Lab, Icefire ja Velvet.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna peaspetsialisti Kerstin-Gertrud Kärblase sõnul aitab HOIA rakendus terviseametil tuvastada neid lähikontakte, kelleni muidu nii kiiresti ei jõuaks.  "Arvestades seda, et HOIA töötab täna ligi 273 000 inimese nutitelefonis, on see juba väga hea tööriist viiruse leviku tõkestamisel ja Terviseameti inimeste töö lihtsustamisel," ütles Kärblane.

Ta lisas, et HOIA rakendus on eriti kasulik siis, kui nakatunu ise ei oska öelda, kellega ta kokku on puutunud. "Kindlasti on oluline ära mainida, et kui jääd haigeks, siis ära unusta ennast ka HOIA-s haigeks märkida – niimoodi saab rakendus oma tööd tegema hakata," märkis ta.

HOIA arenduspartneri leidmiseks viis riigihanke läbi IT-kompetentsikeskus Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus (TEHIK), kes jätkab HOIA majutamist ja vajadusel tehnilise kasutajatoe pakkumist. "Meie vaatest on HOIA olnud kindlasti positiivne näide koostööst erasektoriga, kellelt oleme saanud head nõu ja väärt kogemusi mobiilirakenduse loomisel ja arendamisel," rääkis TEHIKu e-teenuste juht Tanel Tera. "On ainult hea meel, et saame peatselt töösse võtta järgmised tehnilised lahendused, et HOIA oleks viiruse leviku edasisel tõkestamisel veelgi parem tööriist."

Kommentaarid puuduvad